Šta je to ASK.FM ?

Sakupljanje salveta, igranje klikera, domina ili prosto čtanje neke dobre knjige mnoga deca su zamenila odgovaranjem na ASK.FM. Neki roditelji znaju sta je to, dok sa druge strane mnogi roditelji nisu svesni šta njihova deca rade u slobodno vreme. Iz tog razloga, rešile smo da osmislimo mali tekst o ovom sajtu.

1405460699_1358781416

Ask.fm je osnovan juna 2010. godine u Litvaniji kao rival Formspring-a i reč je o sajtu po principu socijalne mreže koji se bazira na postavljanju pitanja i odgovaranju, a pritom imate mogućnost da ostanete anonimni. Ask.fm po nekoj proceni ima 20 miliona registrovanih korisnika.
Iako je ask.fm stvoren za druzenje on se pretvorio u nesto sasvim drugo, evo malo realnosti..
Ovaj sajt je stvoren za razonodu, druženje, upoznavanje, mada se sve to okrenulo i ovaj sajt sve više sluzi za sticanje popularnosti, prozivka, ogovranje drugih pa čak i pisanje uvreda, neistina. Ako ste korisnik društvene mreze Fejsbuk, onda ste verovatno primetili da na početnoj strani sve više izlaze obajve tipa „Pitaj, dosadno, odgovaram i videom, ocenjivanje„ sa sajta ask.fm. Ali nešto što je još veći probem jeste što se ovakvom sajtu pridruzuju i deca uzrasta 10 godina imanje, ta deca su u većini slučaja željana pažnje i neke popularnosti.
Treba se pričati o ovome. Mora! Neki roditelji ne znaju šta njihova deca rade, dok neki i učestvuju u snimanju i davanju odgovora na postavljena anonimna pitanja. Treba pričati o tom problem, jer deca postaju nasilna, otudjena, puna nekog besa i mrznje.

Nekoliko primera odgovora dece na Ask.fm-u:

575840_440646459357199_983486965_n

2j4x6ya

Untitled

Posted on 21 maja, 2013, in Uncategorized. Bookmark the permalink. Postavite komentar.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: